Παραδοσιακά προϊόντα

Αξίζει να γευτείτε τα τυροκομικά προϊόντα του νησιού, την φέτα, την κοπανιστή και το τρίμμα. Το τυρί τρίμμα είναι το τυρί από το οποίο παρασκευάζονται τα «σφουγγάτα», ένα είδος κροκέτας από τυρί που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα ταβερνάκια του νησιού. Άλλωστε, το τυρί και το κρασί της Κύθνου με το όνομα "ΔΡΥΟΠΑΣ" είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Άλλα προϊόντα της είναι τα λουκάνικα και τα παξιμάδια και βεβαίως να μην ξεχάσουμε το θερμιώτικο μέλι που έχει πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε θυμάρι και θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο!

Tα γλυκά του κουταλιού καθώς και το παστέλι, γλύκισμα που σερβίρεται ειδικά στους θερμιώτικους γάμους. Οι πίτες και τα «κολόπια» (σπανακόπιτα) αποτελούν και αυτά γεύσεις της παράδοσης του νησιού.

Τέλος μπορείτε να προμηθευτείτε την κάπαρη, που φυτρώνει στα απόκρημνα βράχια και στολίζει την σαλάτα σας οπτικά και γευστικά.

Όλα αυτά τα είδη διατροφής υπάρχουν σε κάθε θερμιώτικο σπίτι και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, αλλά και από καταστήματα που πωλούν παραδοσιακά προιόντα.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Χώρας Κύθνου +30 2281031339
Αγροτικός Συνεταιρισμός Δρυοπίδας Κύθνου +30 2281032177